اگر تا بحال «آبگوشت گنجشک»، «خورشت قیمه گنجشک»، «کباب گنجشک» یا « خوراک گنجشک» نخوردهاید، باید به دزفول بروید. جایی که گنجشکها در باغها و دشتهای حاصلخیز این منطقه هیاهو میکنند و صیادان به صورت خاموش و مستتر دامهای خود را پهن میکنند.دشت هایآباد و آب و هوای مساعد دزفول و شهرهای اطراف موجب فزونی گنجشکها بیش از مناطق دیگر شده و از آنجا که گوشت این پرنده کوچک، طرفداران پر و پا قرصی دارد ، شکار، فراوری و فروش گنجشک افرادی را در این منطقه مشغول به این کار کرده است.معمولا صیادان ساعاتی قبل از طلوع آفتاب کار خود را شروع کرده و پس از طلوع دست از کار میکشند. صیادان به طور متوسط روزانه حدود 1000 گنجشک شکار میکنند. آنها پس از شکار ، سر آنها را میبرند و به صورت پرکنده به سیخ میکشند.از نظر طب سنتی گنجشک طبع گرم دارد و به همین دلیل بیشتر مردم آن را در فصل زمستان استفاده میکنند. اما در تابستان هم به عنوان غذایی محلی مورد استفاده قرار میگیرد. علت محبوبیت گنجشگ نیز در بین دزفولیها و شهرهای مجاور نسبت به سایر پرندگان، سالم بودن تغذیه گنجشک است. زیرا گنجشگ هیچ گاه از میوهجات فاسد و همچنین آفات گیاهی (لارو حشرات) همچنین آب آلوده استفاده نمیکند. گوشت گنجشک بر خلاف گوشت سایر پرندگان قرمز است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: طبیعت ، ،
برچسبها:










































