حمام های عمومی در تهران قدیم
قدیمیها شاید هیچ وقت تصورش را هم نمیکردند، روزی برسد که بیشتر خانهها حمام داشته باشد؛ حمامهای خصوصی و البته مجهز. حمامهایی که هر وقت اراده کنیم، آماده است و برای استفاده از آن هیچ دردسری نداریم.
از آن جالبتر، این که حالا در بسیاری از خانهها نهتنها یک حمام خصوصی که حتی دو یا سه حمام وجود دارد! چیزی که قدیم اصلا به فکر مردم هم نمیرسید و نمیتوانستند حتی آن را تصور کنند. سالها قبل به هیچ عنوان چنین شرایطی نبود و مردم که به استفاده از همان حمامهای عمومی دلخوش کرده بودند، در بسیاری از نقاط دنیا برای حفظ نظافت از چنین حمامهایی استفاده میکردند. این روزها اما وضع خیلی فرق کرده و دیگر گذر خیلیها به این حمامهای عمومی نمیافتد، مگر زمانی که مشکلی پیش بیاید و مجبور باشند به جای حمام خصوصی خانه خودشان از چنین حمامهایی استفاده کنند. سابقاً در همه جای ایران حمام عمومی وجود داشت و اهالی محل اقلاً هفته ای یک بار به منظور نظافت به حمام می رفتند. با این تفاوت که مردان قبل از طلوع آفتاب تا ساعت هشت صبح حمام می گرفتند و از آن ساعت تا ظهر و حتی چند ساعت بعد از ظهر حمام در اختیار زنان بود. امروز هم حمام عمومی در غالب نقاط ایران وجود دارد، منتها فرقش با حمامهای قدیم این است که در حمامهای قدیم از خزینه استفاده می شد؛ ولی در حمامهای عمومی جدید دوشتهای متعدد جای خزینه را که به هیچ وجه منطبق با اصول بهداشتی نبود گرفته است. در حمامهای عمومی خزینه دار که امروزه در ایران کمتر وجود دارد سنن و آدابی را از قدیم رعایت می کردند که بعضاً جنبه ضرب المثل پیدا کرده است.
موضوعات مرتبط: مکان ، ،
برچسبها:
این بلوار که قبلا به نام بلوار الیزابت دوم نامیده میشد، در زمان گذشته جزو یکی از تفرجگاههای شهر تهران بوده است به طوری که در اواخر روز و روزهای تعطیل تعداد زیادی از شهروندان از این بلوار به عنوان محل گذران اوقات فراغت و تفریح استفاده مینمودند. در میانه این بلوار نهری روان است که به نهر کرج شهرت دارد. نهر کرج در واقع رودخانهای بود که از رودخانه کرج منشعب میگردید و به سمت اراضی بهجت آباد حرکت نموده و از این اراضی به سمت دارالخلافه تهران امتداد مییافت. آب این نهر برای مقاصد کشاورزی و جهت آب شرب منازل در تهران قدیم استفاده میشدهاست. تا قبل از لوله کشی تهران این نهر نقش عمدهای در تامین آب تهران داشت. موقعیت جغرافیایی نهر کرج منطبق بر بلوار کشاورز کنونی است.
این بلوار از میدان ولی عصر در شرق آغاز و به خیابان دکتر قریب در غرب ختم میشود. طول این بلوار تقریبا ۲٫۲ کیلومتر است و در طول مسیر خود از شرق به غرب با خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان قدس، خیابان ۱۶ آذر، خیابان کارگر وخیابان جمالزاده تقاطع دارد. ضلع جنوبی پارک لاله نیز به این بلوار ختم میشود و در نزدیکی دانشگاه تهران قرار دارد.
موضوعات مرتبط: مکان ، ،
برچسبها:
مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان با نام اختصاری “ محک ” از سال 1370 و با شماره ثبت 6567 در قـالب یک سـازمان غیر انتفاعی- غیر دولتی با انگیزه والای کمک به همنوع فعالیت همه جـانبه خود را جهت حمایت از کودکان مبتلا بـه سرطان زیر 14 سال و خانوادههای آنـان آغاز کزده است. در طـول دو دهه فعـالیت، محک بـا بهرهگیری از کمک های انسان دوستانه مردم نیکوکار و همراهی مدیران نیک اندیش و تلاش پیگیر نیروهای داوطلب و موظف خود به موفقیت های چشمگیری در حوزه های امور خیریه، درمان و تحقیقات دست یافته ا و به یکی از قطب های درمان در خاورمیانه تبدیل شده است.
محک تا کنون بیش از 20000 کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت همه جانبه قرار داده است. دریافت مقام مشورتی از شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد(ECOSOC)، عضویت در سازمان های معتبر بین المللی مرتبط با سرطان کودکان، احداث تنها بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان در خاورمیانه با زیر بنای 18000 متر مربع و امکانات کامل کلینیکی و پاراکلینیکی در سال 1386، اخذ استاندارد NGO Benchmarking از شرکت SGS به عنوان اولین سازمان غیردولتی درمنطقه خاورمیانه، انجام پروژه های تحقیقاتی – کاربردی با همکاری معتبرترین موسسات تحقیقات داخلی و خارجی همچون مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه تهران(انستیتو کانسر) و انستیتو گووستاوروسی کشور فرانسه، نشان دهنده فعالیت مؤثر این مؤسسه خیریه در سطوح پیشرفته ملی و بین المللی است.
موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسبها:










































